2013-03-30

It's all about the eggs

Passande va, nu när det är Påsk? :-)

Men det stämmer.  Mycket hänger på mina ägg. Vi vet inte riktigt om jag har fått ägglossning (det syntes inget på ultraljudet), så nästa vecka blir det blodprov för att mäta hormonnivå.
Annars har vi valt att ligga lite lågt och se vad kroppen gör.Vi har fått klarhet i vad vi kan göra och fru Doktor är så underbart positiv! Allt som jag hittills har sett som ett hinder har hon lyckats vända till något positivt, och det gör att allt känns så mycket lättare. Det känns bra! I augusti har vi en ny tid, då tar vi nästa steg och beslut.
Jag trodde att jag skulle vara för otålig och velat börja med någon hormonbehandling - men icke. Inte heller Älskling, som för övrigt har varit med mig varje gång. Det här är teamwork på riktigt!

Jag är så imponerad av kroppens självläkande förmåga, nu vill jag se vad som händer. :-)
Så glad påsk på er! Jag och mina äggstockar ska ta oss en långpromenad i solskenet!

2013-03-21

Heja heja!

Jag är så stolt över kroppen min! Idag hos fru doktor såg vi att kroppen håller på att få ägglossning - alldeles själv, utan hjälp av några extrahormoner. Hurra! :)

Annars har kroppen fått lite stöd i form av tabletter för att få fart på hormonlivet. Blodigt värre.. ;) Och sköldkörtel verkar må helt okej den med. Ja, det känns nästan som en vanlig fungerande kropp!

2013-03-10

What's up?

Under denna långa frånvaron har jag: 
 

...skaffat mig en tatuering...
 

...njutit av vackert vinterväder...


... bakat en och annan tårta...


... blivit bonusfaster till bästa kompisens lilla dotter med det underbara namnet Nimue...


... hälsat på henne och hennes stolta föräldrar i Bristol (samt haft några dagar i härliga London med min Älskling)...

...och lite till. Till exempel ett besök hos läkare 1 på vårdcentralen, där vi upptäckte att min sköldkörtel än en gång kämpar emot min vilja, och besök hos läkare 2 på specialistklinik för att diskutera barnplaner. Kroppen gör sig redo för ännu en mens (whoohoo! Tredje på raken!) och jag har precis tagit sista tabletten för att hjälpa kroppen lite på traven. Om några veckor ska äggledarna sköljas (ajajaj...) och veckan efter väntar samtal igen om val av behandling.

Under tiden ser jag över min kost, försöker jag röra mycket på mig och jobbar på att släppa stress och kontrollbehov. :) Ska beställa nya medicinen som bajsEndokrin inte vågade hjälpa mig med (Läkemedelsindustrin har ALLDELES för mycket makt, säger jag bara!!) och får stöd i form av extra blodprov av min vc-läkare.

Annars rullar livet på. Jobb tar mycket tid och kraft, men jag har fått några nya härliga vänner och barnen är underbara. Mina 'gamla' härliga vänner är toppen, även när man själv inte känner sig som en toppenvän...

Nu längtar jag efter vår! Jag behöver gräva med händerna i jorden och plantera. :)