2013-01-13

:(

Fick tråkiga nyheter om att en gammal kollega, fina vaktmästaren, på min förra arbetsplats hade avlidit. Har känt mig lite gråtmild hela dagen, trots att jag inte har träffat honom på några år nu. Men han var mycket omtyckt (i alla fall av mig) och jag har en hel del fina minnen av honom. Mest minns jag hans humor och hans kärlek för hockey (vi hade båda ett annat favoritlag än stadens club, och det blev mycket hockeysnack emellanåt. Jag kom ihåg att han fick en Brynästandborste av mig). :)
Jag är ledsen för familjens skull, jag känner flera av hans barn och har haft barnbarn i mina klasser.
Samtidigt känner jag att jag vill berätta för personer i mitt liv vad de betyder eller har betytt för mig - inte när de inte finns här längre utan medan de lever. ♥ Så det får bli mitt nyårslöfte!

2013-01-01

... och framåtblick!

 Och nu det här året, ja! :)



















Vi går in i det här året med öppna armar och stora förväntningar, min man och jag. Av någon anledning känns det här året som vårt år, och jag vet ju redan att vi kommer att ta nya tag i vår barnlängtan. Jag känner att kroppen och jag står på samma sida och det finns bara möjligheter, inga hinder (har jag bestämt mig för). Det känns tryggt och bra! Dessutom är Älskling och jag mer på samma nivå, det är nog det viktigaste. Vi gör det här tillsammans, vad som än händer.

Gott nytt år och tillbakablick...

Tänkte att det är lika bra att skriva ett inlägg på årets första dag. :) Jag skulle inte alls skriva något om förra året, men innan jag kan blicka framåt måste jag blicka tillbaka lite. 2012 bjöd på många skratt och många tårar för många av oss, och för min del har det varit en intensiv bergochdalbana...

* Många nära och kära kämpade med jobb och/eller relationer under året. Som tur är har det löst sig för de flesta på ett eller annat sätt..
* Fina syrran gifte sig med sin Michiel och bjöd på en underbar dag i maj! Efter sommaren fick vi nyheter om att det skulle komma ett tredje systerbarn, men tyvärr ville den lilla plutten inte stanna i mammas mage och valde att lämna på hösten..
* Lilla mormor fyllde 85 och Älskling och jag överraskade henne med ett helt oväntat men mycket uppskattat besök.
* Hela året har det varit ett riktigt Babyboom-år i vänkretsen. Inte mer än logiskt och mycket roligt dessutom, men fasiken vad dyrt det var för oss! ;)
* Lillasyster blev riktigt sjuk (och då ordentligt dåligt...) och jobbar fortfarande för att bli lite bättre, men med mycket humor kämpar hon vidare.
* Min egen hälsa har varit svajig, men verkar vara jämnare nu. Har tagit det lite mer seriöst.
* Jobbet har varit ett helvete i början av året, gått genom några riktigt krisiga månader där strax före och definitivt efter sommaren och har nu i slutet av hösten fått sig ett underbart lyft. Vi är inte där än men med vår nya biträdande chef har i alla fall jag fått nytt hopp om framtiden. :)
* Under hösten har även jag själv krisat och tagit tag i saker kring stress och hur jag hanterar mitt liv och mig själv. Det har varit by far det svåraste jag har gjort i utvecklingsväg, och jag är inte där än. Men att söka hjälp är banne mig det bästa beslutet jag har tagit på många år, och jag är så stolt över mig själv att jag vågar göra det här!

Hm. När jag nu skriver det här känner jag mig egentligen rätt nöjd över det gångna året, fast det har varit så tufft. Det har varit nyttigt för mig. :)

Och så avslutades 2012 på ett bra sätt: efter två års frånvaro har jag ÄNTLIGEN fått mens igen! :) (ursäkta! men jag var bara tvungen att skriva, det visar att kroppen och jag mår bra!)