2012-08-26

I love Edinburgh!

Har ni aldrig varit här tycker jag att ni ska åka hit. Vilken underbar vacker stad!


2012-08-15

Honeymoonbekymmer

Vi har ju fortfarande inte varit på bröllopsresa. Det har liksom inte blivit av, med syster som fick barn och föräldrar som fyllde 60 år och familjeresa till Grekland och däremellan jobb för både maken och mig.

Men om allt stämmer ska vi äntligen iväg nästa vår/senvinter. Planen har hela tiden varit att åka till Hawaii: några dagar i Los Angeles (inkl NHL-match, förhoppningsvis!), sedan vidare till Oahu för kultur/naturdelen (Pearl Harbour, bland annat) och avsluta med underbara dagar på härliga Maui.
Visst låter det alldeles underbart?


MEN... Ja, det finns ett men. Tyvärr. (Och Syrran, ta inte illa upp - men det där MEN hänger ihop med er..)
Syrran och hennes man, som gifte sig i maj i år, ska ju på bröllopsresa med. Fram tills själva bröllopet hade de egentligen mest pratat om att åka till Australien, så vissa presenter de fick då spelade lite på just det resmålet. Men de hade ångrat sig lite och började fundera på andra resmål. Alla möjliga. Och nu har de tydligen bestämt sig för att åka till.. just det, Hawaii. Med några dagar i USA...

Jag försökte att inte visa det men till och med Älskling sa att han tyckte att det inte kändes så jättekul med våra resplaner längre. Så vi har funderat på hur vi vill göra nu. Ska vi ändå göra som tänkt? Eller ska vi hitta på något annat? Det finns massvis med underbara ställen som jag skulle vilja besöka! Maldiverna står högt upp på önskelistan, liksom Seychellerna. Och vad tycks om Bora-Bora? :)

Ojoj, alla dessa bekymmer! Jobbigt att behöva titta i alla resekatalogerna och kolla upp saker att göra... ;)

2012-08-12

We're going Up Up Up Up Up Uhup!

Humöret alltså. Vilket även borde innebära hälsan. Hesheten är på väg bort, tungtänkandet med. Nu hoppas jag att tröttheten försvinner. Och smärtan i fötterna... Ja, det har varit lite jobbigt med det. Ingen ork och på morgonen går jag som en 100åring genom huset.
Men vaddå, jag mår bra. Jag har min fina man, jag har mina fina vänner - I got life! ;)

2012-08-05

Tung höst?


Och lite annat då...
Jobbet känns inte alls roligt just nu. Otroligt stökigt med brist på information, härliga kollegor som säger upp sig (och jag kan bara ge dem rätt) och mycket mer. Blä! Jag har oerhört svårt att hitta motivationen till höstens arbete, jag som brukar vara rätt positivt mot allt. 'Det löser sig', heter det oftast i mitt huvud. Jo tack, det kanske det gör - men till vilket pris?
Ja, jag tittar runt efter annat. Problemet är väl att jag inte vet efter vad: jag vill inte tillbaka till skolan än, jag vet inte om jag vill vara kvar i förskolan. Jag vet bara att jag måste byta.

Men för att kompensera den tunga jobbhösten har jag bestämt mig för att boka in en massa roliga saker! Det blir Ladies Night, det blir Skottlandsresa med mor och systrar, det blir pysselkvällar och andra roligheter.
Och så börjar vi med födelsedagsparty om en månad, för jag tycker att 35 är en alldeles bra ålder att fira! ;) Planeringen har redan startat, kul att ha det att se framemot!
Vem vet, jag kanske bakar min egen tårta... :)


Bild lånad från www.suikertaartjes.nl

Hollandsemester

Älskling och jag bytte hus med en kompis till mig i Holland. Smidigt och kul, om man bara bortser från att jag råkade blanda ihop veckorna och de kom en vecka tidigare än vi skulle åka.. ;)
Men det löste sig alldeles utmärkt, och i drygt två veckor har vi kunnat vara i mitt lilla moderland.

Ja, det var lika dåligt väder som här i Sverige. Med undantag av dagen vi var i Haag och besökte havet.
Åh, havet! Vad jag saknar det! Linkeboda i all ära (hm...) men det finns ju knappast vatten här. Jo, Varamonstranden är nära, men det räknas liksom inte helt. Nej, det HÄR kallar jag för strand!


Scheveningen is THE place to visit om ni kommer till Haag. Vackert, vackert, vackert. Lika härligt att besöka i soliga sommaren som i stormiga hösten, tycker jag.

Ja, havet och stranden saknar jag massor här...

Men med lite tur kan vi byta hus med kompisar i min gamla lilla hemstad Schagen nästa sommar, då har vi så nära till både strand och hav! Nu gäller det bara att övertyga maken om att vi visst kan bila ner en gång till. För 3 timmar bilkö i Tyskland var visst inte så lockande... ;)