2010-02-28

Sago(lika)påsar

Idag har jag sytt i mitt 'omgjorda' pysselrum.
Eller omgjord och omgjord...jag har ändrat lite. Skrivbordet har fått nya justerbara ben, så att nya databordet (aka sybordet!) får plats under. Så vid behov behöver jag bara dra fram databordet, lyfta upp symaskinen som står under och voilá! Madame kan sy OCH använda skrivbordet till klippning och annat pyssel. Jag är rätt nöjd med den lösningen! :)

Jag var ju tvungen att testa med detsamma. Dessutom hade jag ett uppdrag liggandes, på jobbet behövde vi sagopåsar och jag erbjöd mig (hehe) att sy några. Tyget fanns där sedan tidigare, så det var bara att börja.
Och såhär blev de: enklast möjliga varianten, A4-format, lite resår längst upp i kanten och lite sammetsband som handtag. Lätt som en plätt!

Färgglada påsar! Imorgon följer de hem med några barn, som ska ta med sin favoritsaga tillbaka till förskolan. Sagotema pågår, och nu får barnen bestämma saga. Jättekul!

2010-02-23

Ny blogg

Nejdå, inte min. Jag blev tipsad om den här: Pysselninja.
Jätteroligt! :)

Small sized hero

Kolla vad den här lilla damen klarade när hennes pappa fick en hjärtattack!

2010-02-22

Pimp my shoe!

Vad göra om man är hemma och man har:

a. många skor (som inte används så ofta, hehe)
b. limpistol
c. roliga band och spets
d. tid över?

Jo, då kan man dra igång ett 'Pimp my shoe'-projekt! :)

Sko innan...

...under projektet...

...och färdigt!

Jag kanske pimpar lite till med pärlor eller så, men just nu tycker jag att de blev rätt söta! Ska bli kul att använda dem - om det blir sommar någon gång! :)

2010-02-21

Skattjakt!

Skattjakten på Syfestivalen gav resultat. Kolla dessa pärlor:

Dregelscarf, gjort på Gekkos workshop. Not bad for a first time!

Brun molninterlock, turkos interlock, röd molninterlock och grön apor/lejoninterlock, alla från JNYdesign


Från E-slöjd kommer detta randiga ögongodiset! :) Visst är det härliga färger? Fingrarna kliar!

Gårdagens insats kräver sitt pris: jag hostade hela kvällen och somnade inte förrän efter midnatt. Idag är jag helt slut och vilar så mycket som möjligt. Nåja, lite pyssel skadar inte - jag har ett roligt skoprojekt på gång. Men det får ni se en annan gång. ;)

Ha en fortsatt skön söndag!

2010-02-20

Syfestival!

Precis hemkommen efter en snöig bussresa från huvudstaden. Usch, jag var spänd nästan hela resan (och otrolig kissnödig!), vilken hemskt väder!

Men det var sååå värt det! För kompis J och jag har besökt Syfestivalen i Älvsjömässan! :)
Det första vi gjorde var att söka upp Gekko och Jenny från JNYdesign. Jag är en stor fan av båda, och såg framemot ett besök i deras monter. Och jag blev inte besviken, det blev både en hel del nytt Jennytyg (Åååh, ljuvliga moln!) och sy-dregelscarf-workshop hos Gekko. Nu är jag helt salig och sitter utmattad på soffan med mina nya skatter omkring mig. :)

Bilder kommer sedan. Nu ska jag titta på melodifestivalen och mysa lite med Älskling, och förhoppningsvis sova gott inatt. Det blev få timmar sömn inatt, jag hostade så jag väckte mig själv på tok för många gånger...

2010-02-17

Resa hit, resa dit

Hade egentligen tänkt åka hem till Holland kommande helgen, men planerna ändrades. Istället åker jag till Stockholm med kompis J för att gå på Syfestivalen. Visserligen har jag tygköpstopp (jag har såååå många underbara ljuvliga tyger liggandes i mitt rum!) men jag vet redan nu att jag inte kommer att kunna hålla mig till det, hehe! Redan nu hör jag sambon klaga hur mycket mer jag tänker sy... ;)

Hollandresan blir iställer i början av mars. Då åker systerdear och hennes familj med, så då har vi alla systrarna i samma land och kan träffas. Det ska bli jättekul!
En dag kommer jag att ägna åt att ploga mig igenom alla mina gamla lådor som står på pappas vind. Han och hans fru ska flytta i slutet av mars, och ska inte behöva ta med all mitt skräp. :)
Älskling stannar hemma med Tomi (*elakt leende*), han har för mycket på jobbet för att 'kunna' ta ledigt (hockeysäsongen närmar sig slutspelet) och ärligt talat tycker jag att det är skönt att åka själv. Bara prata holländska, göra som jag vill, träffa dem jag vill träffa, shoppa lite - najs!

2010-02-14

Litet leende

Vi har det lite... tungt i vår relation just nu, kan man säga. Det finns en del som måste ändras - innan vi gifter oss. Jag tycker att Älskling måste ta tag i saker som han i de 5 år som vi har varit tillsammans inte insett eller gjort. Jag vill inte lämna ut honom här, så jag tror att jag inte skriver mer om det. Men vi har pratat massor i veckan, och vi kommer säkert att prata en del de kommande veckorna med. Det känns bra.

Och nu vill jag visa vad jag fick av Älskling idag! Han har faktiskt skärpt till sig i veckan, jag har fått mycket uppmärksamhet på ett underbart varmt sätt. :)

(och så fick jag en laptopsleeve. Som han visste att jag ville och behövde.)
På holländska! :) Han har letat i mina ordböcker, och jag fick en kärleksförklaring i mitt eget modersmål. Och så skämtade han till det genom att blanda våra efternamn. Hm, kanske ett alternativ? ;)

2010-02-11

Suck...

Vem bestämde att livet skulle vara en sådan bergochdalbana?
Ena dagen glad och lycklig, andra dagen botten...

Trodde att mitt liv såg ut på ett visst sätt, men nu vet jag inte. Vem försöker jag övertyga? Mig själv? Min omgivning? Ska det vara så här?

Det låter mycket kryptiskt, jag vet. Jag är ledsen att jag inte kan vara tydligare om vad som är fel, för jag vet inte riktigt själv. Jag behöver se över mig själv, min relation, livet som jag lever nu - och det är jobbigt. Skrämmande. Lärorikt, säkert. Men smärtsamt är det...