2009-02-28

Nygamla fynd

Just det, det där med städning har ju många fördelar.
Inte minst för att man hittar sånt som man inte kom ihåg att man hade, eller hade tappat bort eller så:
Plötsligt hittade jag 2 fina tyger som låg liksom undangömda i en hög med papper (varför samlar vi lärare så mycket papper på oss??). Då blir man glad! Särskilt med utmaningen i sikt, jag tror jag vet redan vad jag ska göra med dem. Mmmm... :)

Nu ligger dom i mina nya genomskinliga förvaringsådor, även de ett steg i städningen.
Ojojoj, lilla jag mår faktiskt bra av att ha lite ordning och reda omkring mig... Bäst att inse det och ta tag i mitt alldeles eget fina hobbyrum (som just nu är översvämmat med saker)!

Att vädra är aldrig fel!

In med frisk luft - ut med gammal luft!

Javisst, det är städning och vädring på gång här hos oss. Och om jag ska vara ärlig så behövdes det BIG TIME...
Solen skiner, det är friskt och kallt ute och fåglarna hörs ända in. Då är det underbart att kunna öppna fönster och altandörr för att släppa in frisk luft.

*djupt andetag*

Sådana här dagar gillar jag. :)

2009-02-27

Använd det du har - marsutmaningen

Bea på härliga Beas barnslikheter har startat den här toppenutmaningen, och jag har antagit utmaningen! Såhär går till:

Nu är det dags igen, tjejer! :-D
Förra gången var vi inte mindre än sexton stycken medpysslerskor som flitigt använde oss enbart av det vi samlat på oss i våra lådor och skåp under en månads tid.
Vi var jätteduktiga och det kändes så BRA efteråt.

Nu ska vi ta tag i den där knapplådan som riskerar att svämma över igen, tygerna som vi köpt in för att "de var bra att ha" och slutföra de där projekten vi så länge tänkt att vi skulle göra "någongång".

Häng på vetja!

Reglerna är som följer:

1. Vi använder enbart material vi har hemma (sytråd är det dispens på)
2. Vi försöker pyssla undan en sak varje vecka under mars månad.
3. Vi väljer själva om vi kan tänka oss att lotta ut något/några saker av det vi gjort på vår blogg mot att de tävlande tipsar om det utlottade hantverket på sin blogg. (Valfritt)
4. Vi lägger upp "Använd det du har" loggan på vår blogg så vi lätt ser vilka våra medpysslerskor är.
5. Meddela ditt deltagande till
http://beasbarnslikheter.blogspot.com/Där läggs länkar till varje deltagare ut så man kan följa sina medpysslerskors projekt för tips, peppning och inspiration!

Oavsett om du väljer att bli medpysslerska i utmaningen så blir vi jätteglada om du skulle vilja tipsa om "Använd det du har" på din blogg och bifoga ovanstående logotype i din blogg.Lycka till, tjejer!

Härligt, va? Jag vet redan en del saker som har stått på min 'Det där gör jag sen'-lista... :)

2009-02-26

Hockeykatt

Sambon kan vara stolt. Tomi försökte bara fånga Rögle-gubbarna, inte LHC-spelarna... ;)

Fint tyg!

Sedan i julas (om inte längre!) har de legat där på soffan: mina fina tyger i svart-grått-vitt, som ska bli gardiner här hemma.


Det ska bli panelgardiner, på ena sidan löven och på andra sidan blommorna. Då kan vi byta då och då, lätt va? Och jag tror att jag ska sy kuddfodral till soffan. Det blir snyggt mot silverrosorna på väggen.

Tänk, att man kan bli lite kär i fina tyger! :)

Inspirationsmail

Igår fick jag ett sånt fint inspirationsmail igen. Kolla bara!

On this day of your life, dear friend, I believe God wants you to know.......that life on earth has more meaning than may beimmediately apparent to you.
Please do not think that all you are doing here isliving until you die. If that were all that's happening,God would hardly take time to be involved.
No, there is something else occurring. It has to dowith the evolution of your soul. Do you want to know more about that; about how that occurs?
Why not make it your business today to find out?

Love, Your Friend....

Gnäller, Trötter och Slarver

Dvärgarnas kusiner har flyttat hem till mig: Gnäller, Trötter och Slarver.

Slarver har sett till att jag stöker till i mitt hus, att jag inte hittar mina saker och att jag snubblar över sånt som inte ska ligga där jag går.

Trötter sitter bredvid mig och får mig att gäspa hela dagen. Han ser till att jag inte kan hålla ögonen öppen, även om klockan knappt är tre på eftermiddagen.

Och Gnäller...han är värst! Han får mig att morra på min sambo, att klaga på mig själv och att emellanåt tycka högt och tydligt att alla män borde låsas in och att jag ska bli lesbisk/nunna och bo i kollektiv och adoptera barn.

Jag hoppas att de snart flyttar ut igen...

2009-02-24

Katten också...

Inte ens min morgonrock får jag ha ifred!
Han kröp in, la sig i ärmen och somnade där (ja, allt detta medan jag hade morgonrocken på mig).
Vad skulle jag göra?

Det enda jag kunde göra. Jag bytte till min Frölundatröja istället... :)

Favoriter i repris

Huvudvärken (kanske efter smällen på isen?) har lagt sig, och jag har ritat lite på egna dockdesign. Den här gullungen gjorde jag innan jul, och nu är jag lite sugen på att göra fler...

Och dessa sötnosar är också egna produktioner (fast de har fått flytta till nya hem). :)

Bambi, moi?

Idag var jag tillbaka på min 'gamla' arbetsplats. Jag slutade ju förra veckan...men lovade barnen att jag skulle följa med och åka skridskor idag. Nya jobbet börjar inte förrän nästa vecka, så det gjorde jag gärna!
Vi skulle till den lokala ishallen med F-klass, år 1, min år 2 och år 3, så sammanlagd närmare 80 barn. Det är 160 skridskor som ska knytas... Och jag minns så väl mina stackars fingrar efter förra gånger. Så klok som jag var (även fröknar lär sig från tidigare erfarenheter...) hade jag tejpat mina fingrar. :)

Och jag skulle naturligtvis åka själv! Vad kul det var! Vi lekte kull, jag ramlade snyggt och landade med huvudet mot isen - tur att man hade hjälm...
Nej, jag var inte som Bambi. Jag kommer ju från ett land där de flesta barn lär sig åka skridskor ens innan de kan gå. ;)
Men att påstå att jag kommer att bli en stor hockeystjärna så som jag åker? Näe... ;)

2009-02-22

Vinterkrans

Snöflingor överallt

Jag älskar snö!

Och tur det, för inatt har det kommit minst 10cm! Det snöar fortfarande... Tänk, att naturen kan göra de mest underbara former och figurer! :)

Jag var naturligtvis tvungen att gå ut en stund, med kameran och Tomi som sällskap.

Kurragömma

Idag lekte vi kurragömma. Jag räknade till 30, Tomi gömde sig.
Hm... undrar var han kan vara... ;)

2009-02-20

Vackert

Sedan några år tillbaka är jag ett fan av Neale Donald Walsch.
Han har skrivit böckerna om samtal med Gud, och även om jag inte är troende à la kyrkan så älskar jag dessa böcker. De passar precis till mitt sätt att tro, dvs inte kyrkbunden och med mer utrymme för oförklarliga saker. Och framför allt en mycket positiv och lugn ton (inget 'Om inte du sköter dig som bibeln vill ska du till helvetet').

Nåja, alla får ha sitt sätt att tro. Jag gillar mitt. :)

Hur som helst, på http://www.nealedonaldwalsch.com/ kan man skriva upp sig på listan, Daily Inspirational, och då får man nästan varje dag ett mejl med ett uppmuntrande, inspirerande innehåll om något i livet. Det är väl aldrig fel? Jag känner i alla fall att jag blir glad av mejlen.
Kolla bara vad jag fick idag:

On this day of your life, dear friend, I believe God wants you to know....... that someone is looking up to you now, preparing tofollow your example. Let this guide your next choice.

We often think that we are operating in a vaccuum,thatno one is watching us, that our actions are mostly private. Yet what if you knew that your every thought,word, and deed today was going to be imitated byone who admires you?
Can you feel good about what you are demonstrating?Wonderful. If your answer is yes, wonderful!

2009-02-18

Skor del 2

Inget viktigt, men jag vill ändå dela med mig: det är är mina nya kompisar. :)

Badtankar

Tog ett lååångt varmt bad igår. Skönt!
Låg och lyssnade på radio, och bläddrade lite i Panduros nya hobbykatalog.
Och fick så många nya pysselidéer! Så nu gäller storstädning i mitt pyssel/arbetsrum, så att jag kan utföra alla dessa idéer. Och jag funderar på en sådan pysselkväll med kompisarna igen, det var ju jätteroligt förra gången!

2009-02-17

Skor!

Jag är som Imelda Marcos. Jag älskar skor.
Kolla vad jag hittade idag!

Varje holländska måste ju ha orangea skor. :)
Kan inte vänta tills snön försvinner, så att jag kan börja använda dem!

2009-02-16

Allergi + katt = sant?

Gosade nyss med min gullekatt.
Borrade mitt ansikte i hans mjuka päls och luktade på honom, jag gillar hans doft!


Och plötsligt slog det mig att jag kan göra så utan att behöva ta ögondroppar mot allergi, eller ens ta en tablett. Visst, ibland får jag ett nysanfall (det kan också bero på att jag skulle behöva dammsuga...), men bara ibland.

Jag har ju min lilla teori om att man - om man är lindrigt allergisk - kan växa över sin allergi när man har en katt. Jag är allergisk mot katter...men för min del försvann allergin i alla fall när jag hade katt hemma.

Min första katt fick jag när jag fyllde 5 år. Hon var som en hund, följde oss till tåget och vaktade oss. Hon blev hela 21 år! Och jag märkte knappast av någon allergi under den tiden...
Efter studenten flyttade jag till Stockholm och ett kattlöst hem i 2 år, och när jag återvände började kliandet och nysandet. Bodde sedan kattfritt i 5 år till innan jag skaffade mig 2 stycken kattkillar. Visst, de första 2 månaderna fick jag se till att ha allergitabletter och -droppar hemma, men sedan försvann det igen.
Och samma sak nu: killarna fick flytta, var kattlös i några år - tills längtan blev för stor och Tomi flyttade in.

Jag nös, det kliade i ögonen och på halsen (på ja, inte i), och jag fick köpa tabletter igen.
Men de har jag inte tagit på ett tag. Inte dropparna heller. Så jag har bekräftat min teori - igen.

Vad skönt!! :)

2009-02-15

2009-02-13

Finaste presenten

Idag var sista dagen på jobbet som fröken till min klass. Övertalighet gjorde att jag motvillig fick byta jobb, och efter sportlovet tar min kollega J över som klasslärare.

Jag är inte bra på det där med att ta avsked. Avskyr det. Har alltid gjort det.
Men något var jag ju tvungen att hitta på. Klassens timme hade blivit Frökens timme för en gång, så jag fick bestämma vad vi skulle göra.
Först lekte vi Burken med hela klassen. Att leka med eleverna, det gillar jag! :)
Sen bjöd jag på rulltårta med grädde och geléhjärtan, och barnen fick rita fritt.

Då kom 3 tjejer och ville ge mig något - men inte inför alla. Så vi gick in i grupprummet.
Och då fick jag den finaste presenten som jag någonsin har fått: en egen sång!
En av tjejerna hade skrivit sången, och så sjöng de för mig. En sorglig sång, så fin och vacker att fröken inte kunde hålla tårarna tillbaka. Och inte de heller.

Vad jag kommer att sakna dem...

2009-02-11

Gissa

Gissa vad som finns i lådan...


Mjau! :)

Symaskinen och jag

Skickade ett sms till sambon häromdagen:
'När fracken och kostymen är klara tänker jag inte röra vid symaskinen på ett bra tag!'

Jag tar tillbaka det.
Fick en ny tyg/mönsterkatalog häromdagen, och beställde 3st mönster med detsamma. Har redan en massa nya idéer. Härligt!
Det blir en hel del samarbete igen, kära lilla symaskin! :)

Catdog

Jag undrar om min lille Tomi vet att han är en katt, och inte en hund...

Varför undrar jag? Hm..
* Han följer mig jämt, helst tätt mot benen (jajemen, jag har snubblat över honom vid flera tillfällen!).
* Jag kan kasta en leksak, som han sedan hämtar och lägger vid mina fötter - och väntar på att jag ska kasta iväg den igen.

Men det gör inget. Han är underbar ändå. :)

2009-02-08

Spex, spex och åter spex

De senaste veckorna har jag - förutom katt och jobb - mest ägnat mig åt att sy. Mycket.Massor.

Jajemen, jag är inblandad i spexet i år igen!
Kunde inte stå emot trycket... Jag skulle ju sluta efter förra året. Men sen bad de mig att bara hjälpa till lite grann i kostymgruppen, och jag sa ja. Sen visade det sig att de bara var 3 stycken och behövde heltidshjälp, och jag sa ja.
Och eftersom jag har varit direktion förra året fick jag sy en frack till årets direktion. Tradition! Vi fick själva välja tyg, chockrosa och glittertyg, men åh så snygg den blev! :)

Kom och se! Vi finns på Forumteater de kommande 2 veckorna. :)

2009-02-01